Շաբաթ, 06.12.2025, 07:21
Ողջույն Հյուր | Գրանցում | Մուտք

12blog.ru

Որոնել
Միացեք մեզ
Օրացույց
«  Հուլիս 2015  »
Երկ Երք Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Գրառումների պահոց
Վիճակագրություն

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0
Գլխավոր էջ » 2015 » Հուլիս » 27 » Բժիշկները բացատրել են, թե ինչու է հարկավոր ամռանը շատ ձմերուկ ուտել
14:54
Բժիշկները բացատրել են, թե ինչու է հարկավոր ամռանը շատ ձմերուկ ուտել

Բժիշկները բացատրել են, թե ինչու է հարկավոր ամռանը շատ ձմերուկ ուտել

Ձմերուկը ամենասննդարար մթերքներից մեկն է: Առաջին հերթին այն օգնում է նիհարել: Ինչպես հայտնի է, այն պարունակում է ցիտրուլին ամինաթթուն, որը երիկամներում արգինինի է վերածվում: Այդ միացությունն էլ կանխում է ճարպային բջիջներում ճարպի կուտակումը: Ընդ որում, ցիտրուլինի ազդեցության տակ ճարպային բջջիջները ավելի քիչ ճարպ են արտադրում:

Ցիտրուլինը արագացնում է լեյկոցիտների մատակարարումը մաշկի վնասված մասեր։ Հետևաբար, նոր հյուսվածքների ձևավորման գործընթացը և վերքերի ապաքինումն ավելի արագ է կատարվում:

Ձմերուկը А վիտամինի աղբյուր է հանդիսանում, փոխանցում է Meddaily-ն: Այն պաշտպանում է տարիքային մակուլյար դեգեներացիայից և հավկուրությունից: Վիտամին А-ն պահպանում է մաշկի երիտասարդությունը, ատամները, ոսկորները, փափուկ հյուսվածքները, լորձաթաղանթը:

Ձմերուկը բարելավում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը: Մասնավորապես, այն չի թողնում, որպեսզի խոլեստերինի մակարդակը բարձրանա: Ձմերուկ նվազեցնում է մարմնի ջերմաստիճանը և արյան ճնշման ցուցանիշները: Այդ պատճառով էլ ձմերուկը ջերմային հարվածի լավագույն պաշտպաններից է: Այն խթանում է քրտարտադրությունը, հովացնում է մարմինը:

Դիտումներ: 175 | Ավելացրեց: Lev
Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
<