Life.panorama.am-ը գրում է.
Իսպանացի գիտնականները պարզել են, որ անհանգստության և տագնապի պատճառ կարող է լինել վտանգավոր սնունդը:
Լաս-Պալմաս-դե-Գրան-Կանարիայի և Գրենադի համալսարանի գիտնականները կամավորների մասնակցությամբ փորձարկում են արել: Փորձի մասնակիցները 6 ամիս շարունակ սնվել են վտանգավոր ուտելիքներով: Դրանք հիմնականում եղել են արագ սնունդ և քաղցրավենիք: Արդյունքում նրանց մոտ առանց որևէ պատճառի առաջացել է տագնապի զգացողություն և դեպրեսիա: Նրանք դարձել են նյարդային և դյուրագրգիռ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ